Wednesday, May 21, 2014

NE KADAR ZENGİNİZ


Cihan-ârâ cihan içindedir ârâyı bilmezler,
Ol mâhiler ki derya içredir deryayı bilmezler”  Hayali
Çoğumuz, çoğu kez görmüyoruz binlerce nimet ve ikramı; farkında değiliz nelere sahip olduğumuzun. Bir an durup düşünsek şu anda nelerin sahibiyiz ve bu sahip olduklarımız ne anlama geliyor ve ne kadar değerli bizim için. Sağlığımız, afiyetimiz, ailemiz...sağlıklı bir çocuğumuz, bizim için dua eden bir annemiz. Birbirinden değerli sayısız nimet ve ikramlarla sarıp sarmalanmışız. Bütün bunların hepsine birden sahip olmamıza gerek de yok. Sadece nefes alıp vermek... şükrünü eda etmekten aciz kalacağımız bir nimet!
Sahip olduğumuz nice nimet, miadı dolunca, zamanı gelince elimizden alınıyor ve alınmaya devam edilecek. Öyleyse şu anda, şu dakikada, bu yazıyı okurken... sahip olduğumuzun kadrini kıymetini bilsek! 
Halbuki gözümüz hep daha fazlasında ve elimizde olmayanda ya da başkalarına ait olanda... Bundandır minnettar ve müteşekkir olamadığımız; son tahlilde de mütmain olamayışımız... Huzurun minnettarlıktan ve kadir kıymet bilmeden geldiğini, aç gözlülükle ilgisi olmadığını unutuyoruz.
Şimdi...Şu an..Minnettar olacağımız, şükrünü eda etmekle mükellef olduğumuz ne çok şeyimiz var Allahım!
Herkes, kendine göre, kendi imkanlarınca müstesnadır ve zengindir, ama bunu herkes göremiyor! İnsanız nisyan ile malülüz.
Elimizdekilerin kadir kıymetini bildikçe, sahip olduklarımızla da yetindikçe artacak gönül zenginliğimiz...








No comments:

Post a Comment