Tuesday, July 15, 2014

RAMAZAN 3

Ramazan bizi bir araya getiriyor; insanları, inanları, tam inananları, hafiften şüphelileri, her dem yeniden doğanları, taklidileri, tahkikileri...Daha anlamlı irtibat rabıtaları tesis ediyor kalpler arasında, kalpleri telif ediyor kendine mahsus munislikle; kalbten kalbe giden yolları tamir ediyor, şehrahlar, yepyeni yollar açıyor, patikaları genişletiyor; Bize yeni bir hayat bağışlıyor; hakiki hayati...

Dikkatlerimizi güzele, iyiye, doğruya sevkediyor, aslolana odaklıyor; necasetten, cürufattan ve nekeslikten beri kılıyor nefislerimizi. Kendimizi daha az üzüyoruz, incitiyoruz; incinsek de incitmemeyi öğreniyoruz, kendimize karşı beslediğimiz bir özge muhabbetle, geçip gittiğimiz yerlerdeki muhataplarımıza da ab-ul-hayat oluyoruz, ruhi ve kalbi hüsnümüz onlara da sirayet ediyor. 

Kendi aynamızda, hem kendimizi hem de cümle alemi, muhatablarımızı daha güzel görüyoruz, temaşa ediyoruz  ve yansıtıyoruz.

Ramazan, daha geniş bir perspektif, daha aziz bir irfan sunuyor bize, enfusi ve afaki tefekkür menfezlerinden; kendimizi her an bir kere daha keşfediyoruz. Gündelik olayların muz'iç cenderesinde daha az boğuluyoruz, daha çok nefesleniyoruz.

Daha iyi, daha güzel, daha doğru o-lu-yo-ruz. 

Madem ki Ramazan helminmezid'lerle derinleştikçe derinleşme mevsimi...

A'da her ne kadar zelil etme derdinde olsa da, Allah her dem, daha da aziz kılsın bizi...





No comments:

Post a Comment